söndag, september 28

God morgon... eller nåt.

7.13 Vaknar av att jag får en legokatalog under näsan. "Mamma, mamma jag tror det här är Malfoys pappa. Är det han?"

7.18 "Maaammaaa! Kolla, jag har byggt Malfoys pappa nu."
7.24 "Mamma, får jag gå upp nu?" (Lillebror vaknar)
7.40 "Mamma! Jag bygger ett Harry Potter-slott av mitt riddarlego! Man måste kunna en trollformel för att komma in!"

Ungefär en gång i timmen får jag frågan: "Har det kommit något mail?" (från Tradera) eller "Kan vi kolla lite på Harry Potter-lego på datorn?"

Någon mer som har erfarenhet av barn med Harry Potter-överdos? Bästa motgiftet?

lördag, september 27

Typisk mamma-barn-grej

Jodå, nu läser vi Harry Potter och de vises sten för sonen. Han älskar den! Och lego. Nu har han luskat ut att det finns Harry Potter lego också. Harry Potter + lego = a match made in heaven om du frågar min son. Det är bara en liiiten, liten grej: legot har utgått och finns inte i några leksaksaffärer någonstans*. Vi är utelämnade till Blocket och Tradera. Sonen och jag har tillbringat lite** tid framför datorn idag, surfat lite och budat lite (frågar du maken så har vi förmodligen budat för mycket). Så vi skulle vara tacksamma över om ni låter bli att bjuda på HP lego på några dagar. Plus håller tummarna för att vi vinner den absolut viktigaste auktionen. Kan vi säga så?


*Alltså, inte i de leksaksaffärer vi har varit inne i. Skulle  ni ramla på någon legokartong längst in bland några dammiga hyllor vet ni vem ni hör av er till, ok?
**Lite och lite, allt är relativt...

Utveckling

Nu tar vi vårt koncept ett steg vidare. Idag blir det bio, och nu snackar jag inte fredagsbio utan bio på riktigt. Två barn - två filmer.

Storebror har tjatat nästintill hål i huvudet på att få se "den där tecknade Starwars". Ser fram emot att slippa leka Leia en eftermiddag. Tar med mig lillebror och så blir det Mamma Mu och Kråkan för hela slanten. Och en Tom och Jerry-påse såklart.

lördag, september 20

När hoppet dör


Jag har för länge sedan bestämt mig för att min blogg ska vara glad  - om jag är deppig skriver jag inte helt enkelt. Anledningen är nog att jag inte vet hur privat jag vill vara här. Men idag är jag så ledsen, så ledsen. Inte så mycket för min egen skull, utan för några av mina nära. Jag klarar inte av att skriva något glatt, eller vara det minsta kreativ. Samtidigt vill jag inte heller låta bli att skriva, trots att jag inte har något att skriva

"Mer och mer framstår det som en nästan alltför självklar självklarhet: vi är här för att hjälpa varandra. vad skall annars ett liv gå ut på om inte just detta? Kanske är det så självklart att vi inte ser det. Ett livsverk är summan av den kärlek vi slösade på andra."
Ord lånade från Tomas Sjödin, ur Eftervärme

fredag, september 12

Ett vinnande koncept

Vi firar att arbetsveckan är slut med Bortspolad och popcorn. Fredagsbio är - utan konkurrens - min bästa idé. Åtminstone när man* har tandvärk, äter penicillin och knaprar ipren.

*läs: mamman i familjen, alltså jag. Det står er helt fritt att tycka synd om mig... inflammation i en visdomstand som inte vill komma upp är inte det roligaste jag varit med om, om man säger så.