tisdag, mars 31

Kvartalsrapport

Jag gör som Sara och listar första kvartalets bästa böcker. Efter lite klurande och flyttande upp och ner har jag rangordnat mina lästa böcker.

1. Änklingen
2. Ont blod
3. Kackerlackorna
4. Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket
5. När livet stannar
6. I taket lyser stjärnorna
7. Innan jag dör
8. Anhörig
9. Midvinterblod
10. SimmarEmma: min kamp mot bulimin
11. Lärarinnan i Villette
12. Änglar

söndag, mars 29

En lista

Den här listan hittade jag för länge sedan hos Anna. Lite klurigt var det allt...

Regler: Alla svar ska börja på samma bokstav som ditt namn börjar på! Och det är bara på första frågan du får svara just ditt namn. Ok! Det är svårare än man tror, men roligt!

Lycka till och säg till om du antar!

1. Ditt namn? Johanna
2. Ett ord med 4 bokstäver: jord
3. Ett flicknamn: Josefin
4. Ett pojknamn: Joel
5. Ett yrke: jonglör
6. En färg: jadegrön
7. Ett klädesplagg: Jeans
8. En maträtt: julskinka
9. Något i badrummet: jox
10. Stad/ort: Jönköping
11. Orsak att bli försenad: jubileumsfirande
12. Något man utbrister: Jippie!
13. Film: Jalla! Jalla!
14. Drink: Juice 
15. Artist: Jakob Hellman
16. Djur: järv
17. Gatunamn: Jordgubbsgränd
18. Bil: Jaguar
19. Låt: Jag samlar på dig
20. Aktivitet med fler än en deltagare: jitterbugg

Ingenjörens skapelse

Ja, när man är sjuk och inte orkar baka tårta själv så får mannen ta över. 
Resultat:

lördag, mars 28

Under dubbla filtar

Febrig fröken nedbäddad i soffan. Det hade kunnat bli lösningen på mitt TV-problem. Om jag hade fått bestämma vill säga. Nu blev det Playhouse Disney  istället och så lite Bolt ovanpå det.

torsdag, mars 26

Hopplöst efter

Nu har jag i alla fall börjat titta på Grey's Anatomy, typ hundra år efter alla andra. 97 avsnitt är visade, jag har sett 5. Enkel matematik och en massa utvecklingssamtal säger mig att jag kommer att vara ikapp någon gång till novemberlovet om jag jobbar på bra. Med TV-tittande alltså, prioritering mina vänner, prioritering.



tisdag, mars 24

Han fyller bara fem år en gång

Och beställer man en signerad deluxe-edition från Ginza med rabattkod ERIK får man 39 kr rabatt. Bara en sån sak.

Fast jag beställde i makens namn. Någon slags stolthet har man ju.

tisdag, mars 17

Listetta

Hittade en kul länk hos Silverfisken, nämligen Vilken låt låg etta på USA-listan när du föddes? För min del är det tydligen Barry Manilow's Mandy som gäller.

söndag, mars 15

Dag två

Jag är på gång, men långt ifrån mitt "under-timmen-mål".

Bästa springlåten för dagen:

7:07, söndag morgon

Vi sitter i TV-soffan och tittar på EMD.

Det var inte min idé, om man säger så.

lördag, mars 14

I chock

Ja, vad säger man.

Vi har det i alla fall fint och städat här hemma.

Förberedelse


Själv har jag storstädat och lillebror fick fria händer med schlagerpyntet. Lägg noga märke till silverljuset och stjärnorna på Wii-mottagaren. Han är h
elnöjd med resultatet: "Nu behöver man inte bli ledsen om sin älskling åker ut, för nu har vi det rent och fint här. Då kan man vara glad för det istället!"

Vad vi ska ha i glasen? Coca-cola, of course. Den enda sanna melodifestivaldrycken, det har jag haft koll på sedan barnsben.

Om Globen får bestämma...

... eller En fröken förutspår:

- då blir det Måns, EMD eller Alcazar som kammar hem sångfågeln ikväll. Globen var med på första taktslaget i både Måns och Alcazars låtar och när EMD presenterades var det, hrm hur säger man, en hel del skrik... Har ägarna till dessa skrik nytankade telefonkort i mobilen så kan det räcka hela vägen till Moskva. Nåväl, Caroline af Ugglas fick en hel del jubel när hon med, så där har vi en möjlig bubblare. Malena Ernman pratar ju alla (läs pressen) om, men jag tror inte på henne som vinnare (Sorry skolfrökens make)

/en som var där i går kväll

lördag, mars 7

Vad som gör artisten

Sonen, 7 år, övertygar övriga familjen om Amy Diamonds förträfflighet:

1. Hon sjunger högt
2. Hon är glad
3. Hon dansar...
... SAMTIDIGT!

Vi lär fetrösta på Amy Diamond ikväll - för visst är det så, Markus Larssson, barnen bestämmer.

Dag ett

I och för sig har jag inte avgett något nyårslöfte i år, men jag ska under den där timmen! Så idag var det dags för årets premiärtur; joggingskor på och hörlurar i öronen. Jag är på banan igen!


Nu återstår bara att ladda ipoden med peppande låtar. Idag var Melodifestival för hela slanten, funkar väl helt ok, men jag fick hoppa över en hel del låtar om man säger så... Men visst fanns det några guldkorn som gav energi:
 




tisdag, mars 3

En helt befogad fråga

Inspirerad av Nina tänkte jag avsluta klassens ordklassarbete med att de ska få vifta med lappar till musik. Så här i melodifestivaltider tänkte jag att det skulle vara skoj med en melodifestivallåt (här kan man börja fundera lite) och tänkte att Scotts sjunger ju på svenska (hallå, hur många varningsklockor ringer inte nu?!). Då var det bara det lilla problemet med texten. Hittade en text på nätet, som inte stämde särskilt bra, så det var bara att sätt igång...


Lyssna. Pausa. Skriva. Lyssna. Pausa. Skriva. Lyssna. Lyssna igen. När jag för sjuttiofjärde gången pausade "... och motorn hackaaar" stack maken in huvudet och frågade:
- Ursäkta, men vad i hela friden håller du på med?

I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Ytterligare en bok som jag tänkt läsa länge, men det har bara inte blivit av. Det faktum att filmen nu kom och att en av mina elever började läsa boken fick mig till sist att ta tag i saken. En dag fick jag boken i min hand i skolbiblioteket och sen var jag fast. Jisses, varför väntade jag så länge?!


Tror att handlingen är känd för de flesta, men i stora drag: Jenna, 13 år, bor med sin mamma och ska börja sjuan. Att börja högstadiet, med allt vad det innebär, borde vara det enda Jenna skulle behöva bekymra sig för, om det inte vore för det att mamman är svårt sjuk i cancer. Jenna är den “töntiga” tjejen i klassen och är bästis med Sanna. Sakke är föremålet för Jennas kärlek, men bara på avstånd. I skolan finns givetvis de populära, med Ullis i spetsen för gänget. Åh, vad jag känner igen mig i många bitar i boken och är så tacksam över att jag inte är tonåring igen. Boken är så fin (sorry, jag hittar inget annat ord) och så fruktansvärt sorglig så att det gör ont i mig. Flera, flera meningar griper tag i mig och jag måste läsa dem om och om igen. Dikten Jenna skriver under en svensklektion i skolan fångar förtvivlan och ångesten så att det gör ont i hjärtat. Men det handlar inte bara om hur det är att ha en mamma som snart ska dö, utan också att långsamt hitta lusten att leva igen.

måndag, mars 2

Vintersemester topp tre

1. Skidåkning, skidåkning, skidåkning - absolut och utan konkurrens på första plats.
2. Man kan sätta i sig ohämmat mycket choklad utan att någon tycker att det är underligt. Det hör till att man äter (eller dricker) choklad i backen.
3. Man behöver inte visas sig i bikini.

Bubblare: Efter en hel dag i backen är barnen helt slut och somnar på tre röda sekunder. I och för sig är man själv lika trött och somnar ungefär samtidigt, men ändå!

Skidsemester är grejen helt enkelt!

söndag, mars 1

Hemåt


12 mil kvar. Hur många gånger hinner man lyssna på Scotts måntro?