tisdag, juni 30

I väntan på Hole

Eftersom mannen snodde Smärtans hus framför ögonen på mig, så har jag varit nödd och tvungen att hålla till godo med annat som vi har i bokhyllan här hemma. Hittills har jag hunnit med:

Upp till toppen av berget
- Arne Dahl. Inte alls något dåligt substitut för Harry Hole! Jättebra! Har inte kommit längre än så i böckerna om A-gruppen. Har nästa i serien hemma, men den vill jag spara på till semesterresan.
Det blod som spillts - Åsa Larsson. Neeej... tyckte nog mest att den var långtråkig, gillade Solstorm betydligt bättre.
Å andra sidan - Marian Keyes. Helt ok tidsfördriv. Lättläst, lättsmält och stundtals riktigt rolig och ibland rent av rörande.
Dödens pendel - Jonas Moström. Bra deckare. Kanske lite enkel och tydliga spår, men jag gillar den! Fattade tycke för huvudpersonerna och är faktiskt lite nyfiken på övriga böcker om Axberg och co.

Och mannen har fortfarande inte läst klart Hole! Det borde vara straffbart på något sätt att lägga beslag på en bok och sedan läsa så lååångsamt.... ok, ok, han läser inte särskilt långsamt det är bara det att han gör annat än att läsa; tittar på fotboll, avinstallerar tvättmaskinen, jobbar (medan övriga familjen har semester). Jag ger honom en vecka till, sen så...hunn

fredag, juni 26

Inte bästa sommarlovsdagen

Tänk er följande scenario:
Det går fem pojkar i en klass. Fyra av dem är hembjudna till grillning hos en av pojkarna, efter en gemensam grej där alla fem varit. Hur mår den femte?

En sak kan jag säga: den femtes mamma är förbannad. Riktigt förbannad.

tisdag, juni 23

Säsongen är över

Idag bar vi (ja, ja: mannen) upp skridskorna på vinden. Något säger mig att det dröjer ett tag innan isbanan spolas...

söndag, juni 21

Fotografhjälp

Jodå, vi hamnade på ett sedvanligt midsommarfirande i fredags (efter det var behovet att värma sig extremt tydligt). Lillebror vägrade dansa, så han förevigade midsommarstången istället:


Fast när "Små grodorna" spelades så kunde inte ens lillebror stå still. Vi lämnade paraplyet och hakade på pappan och storebror.


fredag, juni 19

Midsommar...



måndag, juni 15

Var god stör ej

Gott folk, ikväll tittar jag på det allra sista avsnittet av Cityakuten. Barnen ska sova och maken sitta tyst och snällt i soffan (alt sitta tyst och snäll någon annanstans). Och jag, jag sitter framför TV:n med full kontroll över fjärrkontrollen. Våga inte ens andas om ett kanalbyte!



lördag, juni 13

Visdomsord

"Man kan inte leva utan chips"
Lillebror, 5 år

fredag, juni 12

Rörd - inte skakad


Skolavslutning, blommor, sång och fina elever - då blir åtminstone jag blank i ögonen.

onsdag, juni 3

Efter jobbet

Just nu har jag två intressen: Grey's Anatomy och Harry Hole. Alldeles nyss la jag ihop Rödhake, hittills den absolut bästa Hole. Strax säsongsstart av den fjärde säsongen. Tillsammans med glass.

Ses om 17 avsnitt och 4 pocketböcker.