tisdag, juli 28

Kom i håg Allsången!

Idag kl 20 är det SVT1 som gäller: Glada Hudik Teatern gästar Skansen och det blir hur bra som helst! Har ni inte sett föreställningen Elvis, så tycker jag att ni ska göra det på Cirkus i höst. Biljetter hittar ni här!

Avslöjade

När man målar och målar (nästan) hela dagarna smakar det bra med något gott, helst choklad, på kvällen. När barnen har somnat sitter vi soffan, tittar på Grey's och äter godis. Låter bra, eller hur? Men häromdagen glömde vi städa undan godispappret efter oss...

När vår lille Sherlock, 5 år gammal, vaknar på morgonen går han in i vardagsrummet, ser chokladpappret och säger:
- Det känns som om någon har ätit godis här...

söndag, juli 26

Nymålat!

Vi håller på att måla om huset. När man målar har man inte sin allra snyggaste outfit på sig, om man säger så. Jag letade upp några lämpliga målarkläder åt mig själv och satte igång att måla, måla, måla...

Mannen: Du ser ut som Gun i kvarteret Skatan i de där kläderna.
Jag: ???!
Mannen: Ja, jag kommer i alla fall att tänka på Gun när jag ser dig i det där.

Säga vad man vill om Gun - jobbar bra gör hon i alla fall. Alla fönster plus allt som ska vara vitt på baksidan är målat idag. Bra där!

torsdag, juli 23

Läst sen sist

Jodå, maken läste klart boken till sist. Själv har jag läst:

Silverkronan av Anna Jansson. Men här ställer jag mig frågan varför jag läste den här boken. Förmodligen för att den fanns hemma. Det kan väl vara en anledning, men varför i hela fridens namn läste jag klart den?

Europa blues av Arne Dahl. Böckerna om A-gruppen blir bara bättre och bättre! Läs, läs, läs! (men läs dem i rätt ordning)

Smärtans hus
av Jo Nesbo. Äntligen läste han ut den! Och så bra den var, väl värd att vänta på. Den här sommaren tillhör Harry Hole.

Djävulsstjärnan
av Jo Nesbo. Också riktigt bra, men jag tycker nog att Smärtans hus var snäppet bättre.

Aha-upplevelse

Sönerna har haft två intressen den här sommaren: Star Wars (förmodligen a never ending story) och Bullerbyn. Jag har varit fascinerad hur lasersvärd, battledroider, gamla farfar och Sörgården har samsats i killarnas liv och faktiskt ganska nöjd över att Bullerby-idyllen faktiskt har hållit jämna steg med Starfightern och de andra rymdskeppen.

Men idag upptäckte jag beröringspunkten mellan Star Wars och Bullerbyn: krig. Vi var i lekparken och barnen sprang omkring och lekte Star Wars. Femåringen ropar:
-Strid och seger!

Och ni som kan er Bullerby vet ju att det är precis det Lasse ropar i snöbollskriget:
- Strid och seger! Här kommer Nordanlandets fasa!

tisdag, juli 14

Inte mitt förstahandsval...


Men ibland får man ge med sig för familjefridens skull.

tisdag, juli 7

onsdag, juli 1

Varje morgon...


När man har med barn att göra ska man passa sig för vad man hittar på. Ville piffa till frukosten en trist morgon, och vips så är det något vi måste göra varje morgon. Men, vi börjar dagen med ett leende och det är ju värt en del!