fredag, september 25

Bra eller dåligt beslut?

Jag hämtar barnen och kommer hem först på fredagarna, men idag orkar inte jag hitta på någon fredagsmat. Vad gör jag då? Jo, ringer maken (som jobbar granne med ICA-maxi) och ger honom fria händer: "Köp nåt gott". Låter väl smart, kanske ni tycker, men jag är gift med mannen som lagar:

a) rå falukorv och snabbmakaroner
b) gröt

Det blir en spännande fredagskväll, det här...

måndag, september 21

Arbetsfördelning

Maken tränar och jag äter godis. Känns helt ok faktiskt.

söndag, september 20

Rum 1 - check


Bokhyllan är på plats, rummet har städats och fadern har dammsugit. Men titta snabbt gott folk, för imorgon är golvet fyllt av lego igen.

fredag, september 18

När det ena leder till det andra

Nej, det har inte blivit jättemånga blogginlägg på sistone. Skolstart, ny klass och egna barn har tagit sin beskärda del av orken. Nu börjar rutinerna sitta och vardagen rulla på (och erfarenheten säger mig att det är då vab:andet börjar...) och därmed finns lite läslust och skrivlust igen.

Vi håller på och röjer runt här i radhuset. En ny liten människa kommer att flytta in här och då måste lite plats beredas i sovrummet. Ja, en bokhylla måste till vardagsrummet, byrån tömmas och flyttas, förrådet rensas för att dit måste Wii-trummorna för att bokhyllan ska få plats, storebror behöver en ny bokhylla för att få plats med Harry Potter-böckerna och då behöver riddarborgen flyttas till lillebrors rum och då... Helt plötsligt befinner sig hela familjen på Mio och provsitter en ny soffa, för tydligen är det nödvändigt med en ny soffa för att få plats med en spjälsäng i sovrummet. Fråga mig inte hur vi kom fram till det, det ena gav det andra...?